Cruise Terminal Rotterdam

Rotterdam

Bijzonderheden

  • 250 - 2750 personen
  • Bereikbaar met OV
  • Centrum
  • Gratis wifi
  • In-house catering
  • Parkeren

Ga naar

De Cruise Terminal Rotterdam; ooit de plek waar landverhuizers vertrokken om het geluk elders te zoeken, nu een icoon in Rotterdam. De rijke historie, het golvende lijnenspel en het fenomenale uitzicht op de skyline van de stad, maakt het de ultieme locatie waar nationale en internationale gezelschappen maar wat graag een evenement organiseren.

Van 1873 tot midden 1970 was de Rotterdamse Wilhelminakade de thuishaven van de Holland-Amerika Lijn (H.A.L.). Bekende stoomschepen waaronder “De Rotterdam” brachten in deze periode duizenden passagiers van Rotterdam naar verre oorden. De Wilhelminakade werd hierdoor in de volksmond de ‘zakdoekjeskade’ genoemd. Veel passagiers werden door geliefden en familie uitgewuifd met meegebrachte zakdoekjes. Vandaag de dag wordt de Cruise Terminal Rotterdam, naast evenementenlocatie, nog altijd gebruikt als passagiersterminal voor alle cruiseschepen die Rotterdam aan doen.

Na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog was een groot deel van het pand verwoest. De loodsen die direct na de bezetting als vervanging zijn geplaatst, zijn voor de architecten de uiteindelijke inspiratie geweest voor het ontwerp van de Cruise Terminal Rotterdam zoals we deze nu kennen. Zonder weelderige opsmuk en met veel glas, staal en beton.

Door het vele daglicht, de hoge plafonds en de vrij in te delen ruimte van zo’n 4000m2 is de Cruise Terminal Rotterdam geschikt voor vele verschillende evenementen. Van een ontvangst in de entreehal voor een congres of beurs tot een spetterend feest op de bovenverdieping. De ruimtes lenen zich uitstekend voor veel verschillende doeleinden. Zie de ruimte als een blank canvas welke geheel naar wens ingekleurd kan worden. Zakelijk en met strakke lijnen of juist kleurrijk en frivool.

Duurzaam aan én door de Maas

Duurzaamheid staat bij de Cruise Terminal Rotterdam hoog op de prioriteitenlijst. Zo wordt het water uit de naastgelegen rivier de Maas gebruikt om de ruimte te koelen. De verwarming is daarnaast stadsgereguleerd. Dit houdt in dat het water wordt opgewarmd door restwarmte van elektriciteitscentrales, grote fabrieken en afvalverbrandingsovens.


Contact

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Cruise Terminal Rotterdam

Wilhelminakade 699
3072 AP Rotterdam

Telefoonnummer

010 290 8440

E-mailadres

sales@cruiseterminalrotterdam.nl