RDM Kantine

Rotterdam

Bijzonderheden

  • 10 - 200 personen
  • Aan het water
  • Bereikbaar met OV
  • Gratis parkeren
  • Gratis wifi
  • In-house catering
  • Terras aanwezig

Ga naar

Op de plek waar vroeger metaalbewerkers en scheepbouwers bijkwamen en hun boterham uit de trommel aten, huist tot op de dag van vandaag nog steeds de ‘kantine’ van de hedendaagse arbeiders van het RDM terrein. Wanneer de broodtrommels worden opgeborgen en het werk weer begint, transformeert de RDM Kantine tot een unieke evenementenlocatie.

In een verborgen stukje Rotterdam ligt de RDM Kantine. Aan de rand van de Heijplaat midden op het terrein van de voormalig Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). De plek waar begin 20ste eeuw scheepsbouw centraal stond. De centrale kantine was de plek waar havenarbeiders na noeste arbeid, tijdens de schaft van de zelf meegebrachte boterham genoten. Bij de RDM Kantine is dat tot de dag van vandaag eigenlijk niet anders. De ‘arbeiders’ zijn veranderd en de broodtrommels blijven thuis, maar het moment van samenkomen in de kantine is nog steeds hetzelfde. Naast de ontmoetingsplaats voor bedrijven en studenten op het terrein, leent de RDM Kantine zich uitstekend voor verschillende zakelijke evenementen. Door de ruime zaal, het hoge plafond en de authentieke details is de locatie een inspirerende omgeving. Voor presentaties, workshops en heisessies maar ook voor gezellige borrels en uitgebreide lunches en diners.

De RDM Kantine is niet alleen over land goed te bereiken, ook over water zijn er voldoende mogelijkheden. Zo komt de Watertaxi vanuit alle hoeken van de stad richting het RDM terrein en gaat er een vaste pont vanuit Rotterdam West naar de Heijplaat. Het is een komen en gaan van boten die vanaf het zonnige terras aan het water goed te aanschouwen zijn.

Zalen

Twee grote glazen schuifdeuren in het midden van de ruimte scheiden de beide ruimtes van de RDM Kantine. Door beide zalen bij elkaar te betrekken, wordt de capaciteit flink vergroot en kunnen er zelfs borrels, walking dinners en feesten tot 200 personen worden verzorgd.

De Zaal

De Zaal is een grote, vrij in te delen ruimte met vaste technische faciliteiten zoals een LCD scherm en versterkt geluid. Deze ruimte is geschikt voor vergaderingen en plenaire bijeenkomsten. Door de vaste bar is de ruimte daarnaast ook perfect voor een borrel.

  • 10 – 125 personen

De Kantine

De Kantine is het vaste horecagedeelte van de RDM Kantine. Tijdens openingstijden hebben gasten hier de mogelijkheid om van een ontbijt, lunch of borrel te genieten. Na de reguliere openingstijden wordt deze ruimte vaak ingezet voor bijvoorbeeld een pauzemoment of borrel.

  • 10 – 100 personen

Contact

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen

RDM Kantine

Heijplaatstraat 3
3089 JB Rotterdam

Telefoonnummer

010 429 1834

E-mailadres

info@rdmkantine.nl