Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie

Rotterdam

Bijzonderheden

  • 6 - 85 personen
  • Bereikbaar met OV
  • Catering aanwezig
  • Gratis wifi
  • Parkeren
  • Terras aanwezig

Ga naar

Het Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie is één van Rotterdams mooiste locaties. Gelegen op landgoed Vredenoord in Kralingen, is deze unieke plek een oase van rust en groen binnen de dynamische wereldstad. De perfecte locatie om stil te staan bij een bijzondere gebeurtenis.

Kuyl’s Fundatie en het hofje. Velen bewoners uit Rotterdam en omstreken kennen het monumentale hoofdgebouw als opvallend pand aan de ’s Gravenweg in Rotterdam-Kralingen. Het verhaal achter Kuyl’s Fundatie is echter minder bekend, maar zeker het vertellen waard. De fundatie, opgericht door het nalatenschap van Anthonetta Kuyl, had als doel een hofje aan de Schiekade te financieren. Het hofje met woningen was bedoeld voor weduwen en alleenstaande dames op leeftijd. Na het bombardement is uiteindelijk in de jaren 70 het pand steen voor steen verplaatst naar de huidige plek in Kralingen. Het hofje met de bijbehorende tradities is uiteraard meeverhuist. De Kuyl’s Fundatie met haar hofje is een stukje sociaal-maatschappelijke geschiedenis die tot op de dag van vandaag in ere wordt gehouden.

Het Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie is een unieke plek die bijzonder geschikt is voor een intiem samenzijn. De voelbare geschiedenis en rustige omgeving geven ieder event een extra laag.

Trots in Kralingen

Hoewel de ’s Gravenweg pas iets meer dan 50 jaar de thuisbasis is van het Regentenhuis, lijkt het alsof het pand nooit op een andere plek heeft gestaan. Ook Kralingers spreken met gepaste trots over ‘hun’ Kuyl’s Fundatie.

Zalen

De Regentenhuis bestaat uit twee zalen, de Gele- en de Regentensalon. De ruime hal verbindt beide zalen en kan tevens worden ingezet voor een onderdeel in het programma.

Gele Salon

De Gele Salon bevindt zich aan de linkerzijde van het pand en is geheel gehuld in een klassieke, zachtgele kleur. Hoewel de ruimte iets groter is dan de Regentensalon is de maximale capaciteit hetzelfde. De Gele Salon is zeer geschikt voor een diner aan lange tafels. Door het zachte interieur is de Gele Salon ook het perfecte decor voor een huwelijksceremonie.

  • 6 – 40 personen

Regentensalon

In de Regentensalon wordt er een stap terug in de tijd gemaakt. De unieke geschiedenis van het pand wordt in deze ruimte op een bijzondere manier tentoongesteld. De namen van de beschermheren en regenten sieren de wanden en de klassieke details van het pand komen in deze ruimte goed naar voren. De Regentensalon geeft de perfecte ambiance voor een exclusief (huwelijks)diner.

  • 6 – 40 personen

Contact

Bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen

Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie

‘s-Gravenweg 71
3062 ZC Rotterdam

Telefoonnummer

010 285 9449

E-mailadres

kuylsfundatie@dudok.nl