Schiecentrale

Rotterdam

Bijzonderheden

  • 80 - 1500 personen
  • Bereikbaar met OV
  • In-house catering
  • Parkeren

Ga naar

De Schiecentrale in Rotterdam vormt het decor voor evenementen met een boodschap, doel en impact. Ooit draaiden er levensgrote turbines om energie op te wekken, in de afgelopen tien jaar is de immense turbinehal omgetoverd tot een evenementenruimte.

Schiecentrale heeft een uniek aanbod van zalen in Rotterdam. Het pand beschikt over de monumentale Turbinehal, waar vroeger energie werd opgewekt voor de haven en bewoners, de Megawatt, die tot wel 1.000 gasten kan ontvangen en twee break-out zalen, geschikt voor parallelsessies, workshopruimte en voor vergaderingen. De robuuste setting van de Schiecentrale maakt elk evenement uniek.

Geïnspireerd door de geschiedenis

De Schiecentrale werd gebouwd in 1904 en was de eerste elektriciteitsfabriek van Rotterdam. Een omvangrijk complex met onder andere een trafohuis, turbinehal en ketelhuis. Het oorspronkelijk gebouw is inmiddels een rijksmonument.

Industrieel & huiselijk

Het pand beschikt over een plafond van zo’n twaalf meter hoog. Dit unieke kenmerk maakt de ruimte volledig aanpasbaar naar eigen wens. Met steigerdelen zijn er verschillende niveaus gebouwd, waardoor de hal op meerdere levels beleefd kan worden.

Zalen

Schiecentrale beschikt over vier zalen, met ieder verschillende mogelijkheden, capaciteiten en kenmerken.

De Turbinehal

In de monumentale Turbinehal zijn historische objecten zoals de hijsbrug en de lift behouden gebleven, wat de hal een unieke industriële uitstraling geeft. Door het gebruik van projecties, het uitlichten van het oude metselwerk en de loopbruggen krijgen bezoekers unieke beleving. In de tribune zitten 12 units die als huiskamer zijn ingericht en geschikt zijn voor break-outs tot en met 10 personen. De Turbinehal is voorzien van basis techniek.

  • 70-800 personen

De Megawatt

De Megawatt, met een oppervlakte van 1.000 m², is de ideale locatie voor diverse evenementen. Deze veelzijdige ruimte biedt plaats aan personeelsfeesten tot 1.000 personen, een theateropstelling voor maximaal 700 personen en een dineropstelling tot 500 personen. Uitgerust met basistechniek, is de Megawatt flexibel in te richten naar wens.

  • 70-1000 personen

De Machinekamer

De Machinekamer diende als controlecentrum voor alle machinegerelateerde aspecten in het verleden. De Machinekamer kan dienen als ruimte voor workshops, vergaderingen of presentaties. Ideaal om het evenement mee uit te breiden. 

Deze ruimte is enkel beschikbaar in combinatie met de Turbinehal of de Megawatt.

  • 40-150 personen

De Schakelruimte

De Schakelruimte was ooit de plek waar alle energie werd geschakeld. Nu biedt deze ruimte een unieke kans om jouw evenement uit te breiden. Met een maximale capaciteit van 150 personen is deze zaal volledig aanpasbaar naar jouw wensen.

De Schakelruimte is enkel beschikbaar in combinatie met de Turbinehal of de Megawatt, waardoor je toegang hebt tot een uitgebreide evenementruimte.

  • 40-150 personen

Contact

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Schiecentrale

Sint-Jobsweg 116
3024EA Rotterdam

Telefoonnummer

0107503535

E-mailadres

info@schiecentrale-events.nl